Hopp til hovedinnholdet

For ikke så lenge siden kom jeg hjem til at faren min var utro. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har kommet i en posisjon jeg synes er utrolig vanskelig å være i. Jeg bor sammen med moren min, faren min og lillesøsteren min Foreldrene mine er gift, og har vært det i mange år. De virker for meg egentlig ganske lykkelige, men for ikke så lenge siden kom jeg hjem til at faren min var utro med en annen dame. Jeg er usikker på om faren min vet det, men jeg har ikke turt å spørre eller konfrontere han. Greia er at jeg ikke vet om jeg skal fortelle det til moren min eller ikke, for det virker ikke som om hun vet det... Jeg vet at det er galt å lyve, men jeg har virkelig ikke lyst å splitte opp familien, spesielt ikke siden lillesøster er så ung. Tanken på at de kanskje skilles gjør så utrolig vondt. Skal jeg bare late som om det ikke har hendt? Kan dere hjelpe meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tenker at du må ta dette opp med din far, fortell han hva du har sett og registrert og hvilket dilemma han har satt deg i.

Det er ikke riktig at du skal gå å gruble og tenke på om du bør fortelle din mor eller ikke. Din far får ta ansvar for det han har gjort og rydde opp i det. Jeg tenker at han får snakke med din mor.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie