Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine slår og kaller meg mye stygt. Har det ikke bra hjemme og har ofte husarrest. Fortalte pappa at jeg hadde hatt en dårlig dag på skolen og at det var årsaken til at jeg var sur. Senere klikket mamma og pappa og mamma slo meg så hardt i ansiktet at jeg fikk blåmerke. Fortalte det til vennene mine og vi kom for sent til skolen, skolen ringte hjem. Pappa slo meg med belte på ryggen og jeg har fremdeles merker, sår. Det er flere uker siden. Vil ikke fortelle det til barnevernet fordi jeg vil treffe broren min og vennene.  

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei foreldrene klikker på meg hele tiden og det er ikkje så lege siden pappa slo meg m belte og de kalle meg masse dritt hele tiden jeg føle meg ubehagelig hjemme jeg har huserest nesten hele tiden jeg kan nesten ikkje vær m vennene mine leger de for meg til å bli lat kossen skal jeg føle meg behagelig hjemme hvist den samme dagen som jeg har hatt en dritt dag på skolen så forteller jeg til pappa koffor jeg er så sur å lei meg(pleier aldri å fortelle sont til de) så senere klikker han å mamma på meg og mamma slo meg så hardt i fjeset at jeg fikk blåmerke og neste dag så snakka jeg m vennen min hva som skjedde i går og mi glømte vekk tiden å kom for sent til skolen så trude alle at mi skulka de hadde ringt hjem, mi fikk gjensittning og når jeg kom hjem klika de gjen og pappa slo me m belte jeg fik 3 sår jeg fikk og lenger husarest d skjedde sonn for 5uke siden og jeg har fortsatt sår på ryggen jeg Er redd for å si i fra til barnevernet for jeg vil fortsat møte bror min og vennene mine

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Det du beskriver er forbudt  for foreldre å gjøre med sine barn. Samme hva de voksene hjemme sier er det ikke din feil at foreldrene behandler deg som du beskriver. 
Fortell helsesøster på skolen du går om det du opplever hjemme. Vis fram merkene slik at hun får tatt bilder. Hjemmet skal være et sted der du skal føle deg trygg. Du kan og fortelle det til læreren din. 
Synes du det er vanskelig kan du ringe anonymt til 
Alarmtelefonen for barn og unge, tlf: 116 111 det er en gratis nødtelefon for barn og unge som har det vanskelig hjemme. Dit kan man ringe hvis man blir slått, har foreldre som ruser seg, eller på annen måte har det vondt.  Åpningstid hverdager kl. 15.00-08.00. Den er ellers døgnåpen hele året – i helger og på hellig- og fridager. Nettsider: www.116111.no E-post: post@116111.no . 
I familier der ett barn  blir slått er det vanlig å ta alle barna i familien bort fra foreldre som slår. Dere får og bo sammen. 
Du kan og ringe til politiet på 02800. Fortell hva som foregår og de kommer hjem til deg ofte sammen med barnevernet. 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer

Er det oppdragelse eller vold?

Bekymra jente tar seg til skulderen (colourbox.com)

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke. Når blir oppdragelse vold?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern