Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at jeg ikke er bra nok for foreldrene mine. Hva kan jeg gjøre for jeg klarer ikke dette mer?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går rett på sak, jeg føler at jeg ikke er bra nok for foreldrene. Vi krangler ofte og det ender alltid opp med at jeg sitter på romme mitt å gråter får jeg føler alt er min feil. Moren min har sakt at hun flytter ut hvis ikke jeg forandre meg og dette sårer meg men det skjønner de ikke. Dette har skjedd nå i en lang periode, snakk om år og jeg klarer ikke mer. Jeg prøver å gjøre mitt beste men jeg føler at det aldri blir bra nok. Jeg prøver å si det men da sier de meg bare i mott. Dette blir da ennå vanskeligere siden jeg sliter fra før men andre ting. Hva kan jeg gjøre for jeg klarer ikke dette mer?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for ar du stiller oss spørsmål!

Det er utrolig trist å høre at du har det så vanskelig. Det er nok flere som kjenner seg igjen i hvordan du opplever din situasjon. Det kan være mange årsaker til at det er vanskeligere for foreldre og ungdom å samarbeide og bli enige. Det at ungdom stadig får behov for mer selvstendighet og selvbestemmelse kan være vanskelig for foreldre. Foreldre og ungdom kan ha motstridende forventninger til hverandre.

Mange foreldre blir reddere og reddere for at barna deres skal ta valg som kan skade dem for livet. Denne redselen kan kommer til uttrykk som sinne. Har du spurt foreldrene dine hvorfor de blir så sinte? Har du prøvd å fortelle dem hvor lei deg du blir? Noen synes det er lettere å skrive et brev til foreldrene sine om hvordan de har det, kan det være en løsning for deg?

Ved familievernkontoret der dere bor er det mulig å få hjelp til å snakke bedre sammen og løse problemer. De er eksperter på å hjelpe familier løse konfliker og bedre kommunikasjon.

Det kan hende det beste for deg er å snakke med noen om hvordan du har det alene for deg selv. Mange synes at det er godt å snakke med helsesøster eller sosiallærer. Det er også mulig å ta kontakt med helsestasjonen for ungdom også.

Legger ved noen artikler som jeg håper kan hjelpe deg.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie