Hopp til hovedinnholdet

jeg er en jente på 14 år som har familie og skole problemer å sliter på skolen

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år som har familie og skole problemer å sliter på skolen å blir stressa og da blir jeg mye sint på alle å sliten og vil dø og kutte meg selv.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Det er utrolig leit å høre at du har det så vanskelig på så mange områder i livet ditt. Er det noen som hjelper deg og familien din? Det er hjelp å få. I mange tilfeller kan hel familien få hjelp. Ved familievernkontoret der dere bor er de eksperter på å hjelpe familier snakke og samarbeide bedre. Det er gratis. 

Tenker du at det er for store og vanskelige problemer hjemme hos deg og at det blir for vanskelig å foreslå dette, er det andre muligheter. Det er mulig for deg å ta kontakt med barnevernet selv eller 116 111 og spørre hvordan du kan få hjelp.

Det høres også ut som at du har det så vanskelig med deg selv på grunn av dette. Da kan det være godt for deg å snakke med noen for din egen del. Helsesøster eller sosiallærer kan være gode å snakke med. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted.

Legger ved noen artikler som vi håper kan hjelpe deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie