Hopp til hovedinnholdet

Får gaver fra en hun snakker med på nett.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 16 år, jeg har snakket med en gutt fra Bergen, vi snakker sammen på mobilen og skaper sammen, han er kjempe snill men han er 6år eldre en meg. For meg så er ikke alder viktig. Han kjøpte en 80cm lang bamse til meg, å sendte det til meg i posten. Det var kjempe koselig, men han har spurt meg flere ganger om «hva sier du om jeg kjøper en MacBook til deg» jeg har sakt at han ikke skal kjøpe det til meg og at det er alt for dyrt. Men han har vært så omtenksom å kjøpt det til meg. Så den kom i posten idag. Det er jo litt rart/ snillt osv. Men jeg er jo super takknemelig så jeg har sakt det til han tusen ganger, har litt dårlig samvittighet for det å. Men hva burde jeg gjøre ? Jeg vil jo ha den, men burde jeg levere den tilbake? Jeg vil si det til mamma, men aner ikke hvordan hun vil reagere, er redd for at hun skal bli sur. Han som kjøpte MAC’en til meg sier jeg skal beholde den. Det er jo en søt men dyr gave.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss på ung.no

Du skriver at du får gaver fra en gutt du snakker med på nett. 

Det er hyggelig å få gaver, men mitt spørsmål er: Har han noen forventninger tilbake? Kommer du i takknemlighetsgjeld? Ber han deg gjøre ting som du egentlig ikke ønsker?

Det virker litt rart at han gir deg så dyre gaver uten å be om noe tilbake.

Jeg syns du skal snakke med en voksen om det du opplever. Hvis du ikke vil snakke med mamma om det, kan du snakke med sosiallærer eller helsesøster på skolen. De vil hjelpe deg å vurdere om dette er en god eller dårlig relasjon. 

Jeg syns ikke du skal vurdere dette alene, gjør det sammen med en voksen som du stoler på.

Legger ved et par artikler som du bør lese

Lykke til

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nettkjærester

SMS-flørting (colourbox.com)

Noen har kjæreste de bare har pratet med på nettet. Det kan være fint, men det kan også by på noen utfordringer. Vet du hva du bør tenke over hvis du har nettkjæreste?

Les mer

Samvittighet, en fin ting?

Samvittightet (colourbox.com)

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie