Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker ikke pappa. Han viser ingen omsorg for meg.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år. Jeg bor hjemme hos både mamma og pappa, men jeg liker ikke pappa. Det siste halve året har det virket som at han misliker meg helt. Han gir meg lissom ingenting. Han viser ikke at han bryr seg, jeg får aldri klem av han, han viser nesten ingen omsorg for meg. Dette plager meg veldig, men jeg føler det blir unaturlig å ta det opp med han. Han er lissom ikke den pappaen jeg skulle ønske jeg hadde. Helt ærlig skulle jeg ønske mamma og pappa flyttet fra hverandre, så jeg kunne bodd hos mamma og slippet å se han hver dag. Det er som om jeg må kaste meg etter omsorgen hans og han er veldig care. Jeg har prøvd å forklart litt til mamma, men det virker som om hun ikke er åpen for å ta imot det jeg sier, det er som om hun er helt der at det absolutt ikke er sånn. Jeg prøvde å snakke med miljøterapauten på skolen, men det ble så unaturlig det også. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med oss når du har det vanskelig :-)

Dette var da en trist situasjon. Du skriver at du ikke liker faren din, at du tror han misliker deg, og at han ikke viser noen omsorg for deg. Du får ikke klemmer av han.

Når du også skriver at du skulle ønske han og moren din flyttet fra hverandre, slik at du kunne slippe å se han hver dag - tenker jeg at du har det svært vanskelig.

Så fint at du tenker på å snakke med miljøterapeuten på skolen, og du kan også alltid snakke med helsesøster på skolen, eller på helsestasjonen. Helsesøstre er godt kjent med at mange barn ikke har det så greit hjemme, så du kommer til å blir møtt på en god måte. Sammen kan dere finne ut hva som kan være nyttig i akkurat din situasjon. 

Ofte kan det være hensiktsmessig å snakke sammen om det som er vanseklig.  Det kan et familievernkontor hjelpe dere med. Du kan selv ta kontakt med familievernkontoret, snakke med en terapeut og sammen kan dere bli enige om å invitere foreldrene dine til en time.  Terapeuten vil hjelpe dere med å finne ut av hvorfor ting er slik de er, og hva dere kan gjøre for at det skal bli bedre. Ofte handler det om kommunikasjon, og at man har kjørt seg litt fast. Mange ganger skal det ikke så mye til for å løse problemene. Familievernkontorene er et gratis tilbud.

Jeg legger ved en link som hjelper deg med å finne det nærmeste familievernkontoret.
www.bufdir.no/Familie/Finn_familievernkontor/

Jeg håper dette var til hjelp. Lykke til:-)

Med vennlig hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie