Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine sier at jeg har mistet tilliten deres 

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Denne helgen hadde jeg kjæresten min på overnatting. Jeg pg henne hadde huset alene, og jeg jobbet hele helgen fra kl 07-19. Foreldrene mine liker ikke at hun er på besøk når det ikke er noen hjemme. Og lillebroren min fant ut av kjæresten min hadde huset alene mens jeg var på jobb. Han sladret så klart og nå sier foreldrene mine at jeg har mistet tilliten dems, og at de aldri kan stole på meg igjen. Jeg forstår egentlig ikke hvorfor det er så farlig at hun er i huset vårt alene. Hun satt bare på rommet mitt og gjorde matelekser nesten hele dagen... Tror foreldrene mine er redd for at hun skal gå i masse skaper og ta på ting som de ikke vil hun skal ta på, men det gjør hun så klart ikke. De stoler ikke på henne i det hele tatt, men det gjør jeg. Og nå får hun ikke lov til å komme på besøk lenger fordi de sier jeg brøt tillit deres. Hva skal jeg gjøre?? Hva om hun aldri kan komme tilbake? Jeg er så lei meg og hvet ikke hvordan jeg skal håndtere dette :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 18 år!

Jeg forstår at du er lei deg for dette! Det er vondt at kjæresten din ikke får komme på besøk og det er vondt at foreldrene dine sier at du har mistet deres tillit. 

Jeg forstår det slik at dere ikke har snakket om det at kjæresten din kan komme på besøk og overnatte. For du vet egentlig ikke hvorfor foreldrene dine reagerte sånn på at kjæresten din var i huset alene. Foreldrene dine har sikker noen tanker om dette, men de er ikke kommunisert tydelig til deg slik at du vet hvilke regler som gjelder. 

Det aller beste hadde vært om dere kunne sette dere ned og snakke ordentlig om dette. Be om å få snakke med mamma og pappa, avtal et tidspunkt. Lag regler for hvordan dere skal forholde dere til hverandre som for eksempel at en snakker av gangen og at de andre er stille når noen snakker. 

Skriv gjerne ned det du vil si slik at du klarer å holde fokus og at du får sagt alt du vil. Du kan jo ta med dette spørsmålet og mitt svar inn i samtalen. Det er viktig å forsøke og holde følelsene litt under kontroll slik at du ikke blir sint eller oppgitt. 

Hvis du synes dette blir vanskelig å få til kan du for eksempel ta en prat med helsesøster på helsestasjon for ungdom der du bor. Helsesøster har flere tips og gode råd til hva du kan gjøre. Helsesøster kan også sette deg i kontakt med andre fagpersoner som kan hjelpe deg. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie