Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli mindre avhengig av mobilen?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Spørsmålet mitt meir er jeg har en venn som jeg er ofte med. Det berre er at ho er pp mobilen støtt. Vi klare ikke p finne på noko og hun er veldig sta vist jeg spør om vi kan gå ut.(Spesielt på vinteren) da klage hun som oftest. Jeg får veldig lyst å berre kaste mobilen hennes i veggen fordi hun er så masse på den. Har prøvd å sakt de men de er som at 1 dag seinare så har hun glemt de. Vi ender stort sett oftest på mobil/data. Vi begge er ikke så glad i mange aktiviteter så vi er ikke akkuart aktiv. Jeg kan være der og vi kan sitte 3 timer på mobilen og er helt stille.(Noe jeg ikke liker) Jeg synst og jeg er litt avhengig men hvordan kan jeg fulle dagene med ting når jeg ikke er glad i fotball osv og har heller ikke aktiv familie. Jeg har lest på hvordan bli mindre mobilavhengighet og får de samme svaret på fleire nettsider vet ikke helt hvordan jeg skal fulle dagene med noe annet. Er masse på de heime og hos vennen min. Så håper dåkke kan svare meg! Hilsen jente 14 år. ;)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Jeg skjønner at det kan være irriterende at du og venninnen din er for opptatte av mobilene når dere er sammen og at det ikke er så enkelt å finne på noe annet når dere ikke har så mange aktiviteter dere interesserer dere for.

Det er en fin ting at du har tatt opp dette med venninnen din, men jeg forstår også at det er lett å havne tilbake til gamle vaner når man ikke vet hva man kan finne på.

Det finnes mange ting man kan gjøre sammen som ikke nødvendigvis må være en konkret aktivitet. Dere kan jo for eksempel spille spill sammen, enten brettspill eller kort? Dere kan kanskje se en film i sammen, og bli enige om å legge fra dere mobilene i et annet rom når dere ser den? Kanskje kan dere noen ganger gå ut på café bare for å gjøre noe annet enn å bare være hjemme? Da kan dere jo også legge igjen mobilene hjemme i en liten stund, slik at dere heller prater med hverandre isteden for å være på mobilen. Det finnes nok mange andre ting dere også kan gjøre, som ikke nødvendigvis er en konkret aktivitet, men som det er hyggelig å gjøre.

Jeg legger ved noen artikler nedenfor som kanskje kan gi litt inspirasjon!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips når du vil endre en uvane eller slutte med noe

Rødt kryss på kalender (foto: ung.no)

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Ønsker at de nye vanene skal vare? Her får du noen råd som kan være til hjelp så det ikke bare blir med et halvhjertet forsøk eller bare med tanken.

Les mer

Hva gjør man når man kjeder seg?

Jente foran PC kjeder seg. (www.colourbox.com)

Alle kjeder seg fra tid til annen. Det er helt normalt, selv om det kan være grusomt kjedelig å kjede seg!

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Zelda om mobiltelefonen

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Mobilen er med overalt. Klarer du deg uten? Hva med mobil på skolen? Og tenker du over sikkerheten på mobilen din? Det ligger jo mansse personlige opplysninger der...

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap