Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig å ikke ville fortelle pappa alt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg føler jeg kan fortelle alt jeg gjør, sier, tenker, føler, ALT til mamma men jeg tør ikke si slt til pappa. Det er ikke det at jeg ikke stoler på han, det gjør jeg. Han er psykolog og alt! Men jeg vet ikke hva som skjer det er som om jeg ikke vil at han skal vite alt. Så får jeg dårlig sanvittighet hvis jeg har løyet om noe eller ikke fortalt noe. Er dette vanlig eller er det noe galt med meg? Er det noe jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Gode du!

Det er helt normalt å ikke ville fortelle alt til foreldrene sine. Det er en del av det å bli ungdom. Det er veldig fint at du føler at du kan snakke med moren din om alt, for da har du noen du kan betro deg til dersom du opplever noe vondt eller vanskelig.

Det er vanlig å få dårlig samvitighet etter å ha løyet, kansje fordi vi ikke vil såre dem som står oss nær. Dersom dette med pappaen din plager deg mye, anbefaler jeg deg å snakke med han om det. Om du ikke klarer det, kan du jo fortelle det til mamman din :)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Samvittighet, en fin ting?

Samvittightet (colourbox.com)

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie