Hopp til hovedinnholdet

Hva kan mamma gjøre for å få broren min til å høre på henne?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg er en søster i en lykkelig familie på 4. Vel, noen ganger lykkelige. I det siste har broren min begynt å oppføre seg slemt mot moren min. Hver.eneste.kveld skal han argumentere med henne, alle i huset er lei av det. Ingenting får ham til å tie. Problemet er det samme hele tiden: Enten vil han ikke legge seg fordi han må ha med seg iPaden sin eller så vil han ikke gjøre lekser, så får mamma kjeft av læreren. Mamma greier ikke å ta hånd om han fordi han begynner å slå, så da må enten jeg eller pappa ordne det. Vi trenger hjelp. Hva kan mamma eventuelt gjøre får at broren min kan høre på henne når det er leggetid? Dette er egentlig mer ille enn det det høres ut som.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Forstår at du synes det er slitsomt hjemme hos dere nå.  At du blir lei av problemer som oppstår hjemme når broren din ikke vil høre på de regler som mor ønsker og gjennomføre. At han begynner å slå mamma er ikke bra!

Det er likevel ikke så uvanlig at man krangler mer med sine foreldre etter hvert som man blir eldre. Det kan komme av at foreldre forventer mer av barna sine etter hvert som de vokser til og at som ungdom ønsker man å ha mer selvbestemmelse.

Konfliktene mellom din bror og mor vil naturlig påvirke forholdene i familien for dere alle sammen. Jeg vil tro at dette går utover trivselen hjemme – og det er ikke bra!

Jeg tenker at dere alle sammen kunne ha god nytte av å få hjelp på et familievernkontor. Der kan dere få god hjelp til snakke sammen på en bedre måte. Det er viktig at dere får ryddet opp i dette. De som jobber der er vant til å hjelpe familier som har det vanskelig. Dere kan sammen få hjelp med å endre ting i familien - som ikke er bra!

Håper dette kan være til hjelp for deg.
Hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie