Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil snakke med faren min

Annet 14 år
 

Spørsmål

hei jeg bor i fosterhjem og jeg er på samvær hos min mor, men når det kommer til faren min får jeg helt hjerne teppe. Det er som om jeg mister alt også blir jeg kjempe lei meg. Jeg tenker kanskje det handler om at jeg ikke klarer å tilgi ham pga at han er narkoman og hvorfor han fikk meg når han viste at han ikke kunne ta vare på meg. hva skal jeg gjøre for å klare å snakke med han?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når ting er vanskelig. Det høres ut som du har mange følelser rundt faren din og det er fint at du ønsker å finne litt mer ut av hva de handler om. Husk at det er helt normalt å ha delte følelser rundt en og samme person, Det vil si for eksempel å føle både sinne, tristhet og andre følelser, men også kjenne at man er glad i en person og kanskje ønsker å ha en relasjon tross skuffelse man har møtt.  Jeg tenker at du burde snakke med en voksen du stoler på, en du føler er flink til å lytte. Så kan du sammen med denne personen prøve å sortere litt i hva følelsene handler om, noe jeg ser at du allerede har begynt med. Helsesøster på skolen kan eventuelt være en fin person å snakke med . Når du har funnet litt mer ut av hva du føler og hvorfor kanskje du kunne få hjelp av fosterforeldrene dine til å avtale et møte med faren din? I såfall kunne du muligens ha skrevet ned noen stikkord om hva du ønsker svar på fra faren din, og litt hva du tenker på når det gjelder han.  Eventuelt går det ann å skrive et brev om du synes det blir for vanskelig å ta det ansikt til ansikt. Forhåpentligvis kan du og faren din få til en samtale rundt dette.  Lykke til.

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie