Hopp til hovedinnholdet

Jeg er lei meg hver dag og gruer meg til å få kjeft hjemme.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har en mor som ikke forstår noe hun kjefter alltid på meg uansett hva jeg gjør og jeg er rett og slett lei Jeg er lei meg vær dag og gruer meg til etter skolen for da får jeg kjeft jeg er utrolig glad i dem men jeg vil også flytte Jeg prøvde engang å få dem til å gi meg til barnevernet eller noe men de sa de var glade i meg og sånt men jeg er ikke sikker Vær så snill jeg er litt blyg og tør ikke gå til helsesøster Jeg griner hver dag og er alltid på rommet mitt Jeg prøver og heller chatte med venner på PC-en i stede for å snakke med dem Ja jeg er veldig pysete De sier alltid at det er min feil at de er så hissige og sure og kjefter sånn fordi jeg er på nette en og enhalv time om DAGEN men de dreiv og kjeftet lenge før jeg fikk den dataen! Jeg føler at jeg ikke har noe liv og jeg er redd Men vil prøve og løse det med foreldrene mine selv Heldigvis har jeg verdens beste BFF ellers ville jeg nok sikkert sittet bak en bok eller noe hele dagen Plz hjelp meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Jeg er glad for at du søker hjelp og prøver å finne ut av hva du kan gjøre. Du skal ikke måtte ha det slik hjemme at du gruer deg til å gå hjem fordi dere krangler så mye og det fører til at du isolerer deg på rommet og prater med venner over nettet. 

Mange unge opplever vanskelige foreldre. Det å få kjeft ofte, gjør at man kan bli veldig lei seg og da kan livet bli vanskelig.  Å vokse opp i et hjem med mye krangling er skadelig for barn. Dine foreldre har et ansvar for å slutte eller få hjelp til å slutte å krangle. 

Jeg tenker det er viktig at du får hjelp til å løse situasjonen du er i, slik at du får et bedre forhold til din mor. Du kan prøve å prate med foreldre dine om hvordan dette påvirker deg og fortell de hva du føler når de stadig krefter og krangler med deg. Du kan få hjelp av helsesøster på skolen til å prate med dem, men da må du prate med helsesøster først. Hvis du syns det er vanskelig å oppsøke helsesøster alene kan du spørre læreren din om hjelp til å få pratet med helsesøster. Lærer kan si ifra til helsesøster at du vil ha en prat. Hvis du ikke vet hva du skal si, så kan du vise det du har skrevet til oss. Deretter vil helsesøster prate med deg og da vet hun hva det gjelder.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge, 116111, for å snakke og få råd.

Snakk med noen, det finnes hjelp å få! Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie