Hopp til hovedinnholdet

Ønsker DNA test

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om det går Ann å ta en DNA test får å finne ut hvem pappaen min er. Mamma var 16 år da hun fikk meg, men hun har aldri svart på spm mitt, når jeg spør hvem faren min er. Det eneste hun har sagt er « vet ikke» Det virker ikke som det å spørre hjelper, så da vil jeg heller ta en test. Orker ikke å vente lengre, synes 15 år er nok.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så fint du skriver til oss når ting er vanskelig. Jeg skjønner at du har et ønske om å finne ut hvem faren din er. Når det gjelder DNA test må man ha en konkret person å ta DNA test av for å kunne påvise slektskap. Jeg forstår det som at du ikke har dette. Jeg foreslår at du prøver å snakke med moren din om dette engang til.  Du begynner med å si at du trenger å snakke, og får til en avtale om tidspunkt der dere kan snakke uforstyrret. Når dere så skal begynne samtalen, kan du starte med å fortelle hva du føler rundt disse tingene, og hva det gjør med deg. 
Forhåpentligvis vil du møte forståelse, og det kan bli starten på en forbedring av situasjonen. Kanskje moren din skjønner hvor viktig dette er for deg og at hun har noen svar.  Om det er nok viktig  vamskelig å snakke med moren din er helsesøster på skolen et alternativ. Det er viktig å ha noen å dele tankene dine rundt dette temaet med og sammen kan dere finne løsninger i akkurat din situasjon.                                                                                                   

Lykke til.

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplysningar om biologiske foreldre

Er du adoptert? Vil du vite korleis du kan få informasjon om den biologiske familien din?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie