Hopp til hovedinnholdet

Er redd for at foreldrene skal nekte meg å møte kjæresten som 2 år eldre.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jente 16 her. jeg har en kjæreste som er 2 år eldre enn meg begge har bursdag i juni så er akkurat 2 år mellom oss..søstra mi vet om oss men ikke foreldrene mine. vi har verdt sammen i 6mnd og ingen av oss har sagt det til foreldrene våres. jeg er redd for at mamma og pappa skal nekte meg å møte han og eller freeke ut pga aldrers forskjellen. hva skal jeg gjøre, hvordan skal jeg si det. takk for svar:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er slitsomt å hele tiden skjule at man har en kjæreste. 
Du kan snakke med dem en dag dere har god tid. Kanskje kan du spørre dem om hva de mener er greit som aldersforskjell mellom kjærester? Det kan være at de ikke synes 2 år er så stor aldersforskjell. Det er vanlig at det er noe aldersforskjell og 2 år er ikke stor aldersforskjell i den alderen du er i nå.
Hvis de mener man må være på akkurat samme alder, kan du kanskje si noe om at jenter ofte er mer modne enn gutter? Et annet poeng er at man ikke kan noe for hvem man forelsker seg i. Du kan også si at de burde møte ham og bli kjent med han. Da vil de se for en fin gutt han er. 
Ta mot til deg og snakk med foreldrene dine. Kanskje kan søsteren din være med og hjelpe og støtte deg?

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie