Hopp til hovedinnholdet

Ønsker et godt forhold med tantebarnet mitt

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! I morgen fyller tante- og fadderbarnet mitt ett år. Jeg er utrolig glad i henne og ønsker et best mulig forhold med henne. Det er ti år mellom meg og faren hennes. Ettersom han pluss min andre halvstorebror vokste opp hos moren sin, de var kun hos oss annenhver helg, aldersforskjellen er stor, de flyttet ut tidlig og vi er bror + søster har vi ikke et like nært forhold som jeg ønsker. Denne helgen så jeg via Snapchat at de feiret ettårsdagen hennes med et familieselskap uten at min familieside var invitert. Jeg ble utrolig såret ettersom tantebarnet mitt betyr utrolig mye for meg. Jeg lurer på hva jeg kan gjøre for å oppnå et nært forhold til tantebarnet mitt som jeg er så utrolig glad i, i tiden fremover? Dette er den første babyen i familien min siden jeg ble født og jeg vet ikke helt hvordan man skal ta hånd om en baby, hva jeg burde gjøre og hva en tantes rolle er:) Hilsen en 17 år gammel stolt tante

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har spørsmål. Du virker oppriktig glad i tantebarnet ditt og hun er heldig som har en så engasjert tante som deg.        Jeg forstår at du ble lei deg når din side av familien ikke var invitert i ettårs dagen hennes. Er det mulig de skal feire henne i flere anledninger?

Jeg tenker at du bør snakke med broren din. Fortelle han at du har et ønske om å følge tantebarnet ditt tett. De har jo allerede valgt deg som fadder så de har nok et ønske om dette de også. Du kan spørre broren din om hvordan dere kan få til å sees jevnlig og hva han eventuelt synes det er greit at du bidrar med. Når du ser tantebarnet ditt jevnlig vil du kanskje etterhvert føle deg mer trygg og du kunne hatt henne litt alene noen ganger og? Ellers så tenker jeg en tantes rolle er hva man gjør den til selv. Kanskje du kan være en hun vil dra til for å bake, leke med eller bare for å snakke med.? Kanskje du kan lære henne å hoppe tau, leter etter skjell i vannkanten eller helt andre ting. Det viktigste er at dere får en trygg og god relasjon. Og det er til stor nytte for barn å også ha andre nære tillitspersoner enn bare foreldrene . Da kan en tante være god å ha. 

 

Lykke til.

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme