Hopp til hovedinnholdet

Hvordan snakke med han, forklare, når han ikke vil snakke med meg en gang?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg ble kjent med en gutt over tinder, vi hadde d kjempe artig og hadde sykt god kontakt i 3 måneder. Etter vi kom nærmere hverandre, og han fikk bedre inntrykk i livet mitt og samme motsatt, forandret alt seg. Han viste jeg hadde problemer med familien min og de gjorde mye galt med meg. Etter jeg hadde vært venn med han i 2 måneder fant familien min ut av det, og jeg fikk valget om at de skulle få han ut av livet mitt eller om jeg skulle gjøre det selv. Jeg valgte og gjøre det selv siden jeg viste hva de kunne gjøre. Jeg forandret meg totalt mot han og startet med og krangle og diskutere med han vær dag. Til slutt så sa han at han ikke klarte mere. Jeg hadde aldri lyst til og miste han fra livet mitt, før jeg fikk fortalt han alt mistet jeg han. Hvordan kan jeg få han tilbake? Jeg angrer som faen med hadde ingen valg på grunn av familien min. Han skjønner ikke det eller trur meg ikke. Hvordan kan jeg snakke med han og forklare han alt, når han ikke vil snakke med meg en gang?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er trist å lese at du mistet denne gutten på grunn av familien din. Nå ønsker du å få han tilbake. Hva tenker du om hva familien din vil si, hvis du får ham tilbake? Hva vil skje hvis de igjen vet at du snakker med han? 
I og med at han ikke vil snakke med deg, kan du skrive et brev/mail/tekst på tinder der du forklarer alt? Hvis du starter med å forteller om det som skjedde når de fikk vite om ham, at du fikk to valg, enten at du selv skulle avslutte eller at familien din ville gjøre det for deg, og at du valgte å krangle og diskutere hver dag, for å få han til å bli lei av deg? Og at kranglingen og diskusjonene var ment for at han skulle bli lei, men at du ikke mente det?
Det kan være at han er gått videre, at det ikke nytter. Det er tungt når man opplever å ikke bli trodd, og/eller at den man liker, kanskje er forelsket i, ikke vil ha noe med en å gjøre. Da kan det være at du får kjærlighetssorg. Da føler man seg avvist, ikke god nok og det er vonde følelser. 
Du skriver at du har problemer med familien din og at de gjør mye galt med deg. Hvis familien gjør mye galt med en, har en rett til hjelp fra Barnevernet. Du kan ringe Alarmtelefonen på 116 111 og snakke med en saksbehandler. Du kan være anonym. 
Du kan også snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her. Da slipper du å si så mye til på begynne med. 
Du er viktigts i verden for deg selv og du skal ivareta deg selv! Søk hjelp!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Får du lov til å ha kjæreste?

To som holder hender (colourbox.com)

De fleste unge i Norge har lov å ha kjæreste. Det er imidlertid mange unge som opplever at familien eller miljøet setter begrensninger når det kommer til det å ha kjæreste.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap