Hopp til hovedinnholdet

Er redd for at pappa skal dø.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, pappa min er veldig syk. Jeg vil ikke nevne sykdom. Og han har vært på sykehuset veldig veldig veldig lenge. Jeg er veldig redd for at han skal dø. Han er veldig ung. Og jeg tenker av og til at jeg har lyst til å ta livet av meg selv, før noen av mine kjære dør. Jeg takler det ikke. Jeg er veldig close med familien min. Og jeg kan ikke se den dagen komme. Hva skal jeg gjøre. Legen sier det er høyt risiko for at han dør. Jeg er veldig lei meg. Klarer ikke å stoppe å tenke på det!!!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til Ung.no og forteller oss hvordan du har det, jente 15 år.

Aller er vi redde for å miste våre foreldre en gang, men når en av foreldrene i ung alder blir alvorlig syk og kanskje kommer til å dø. Da oppstår det en stor krise, og du opplever en slik krise akkurat nå.

Jeg tenker det naturlig dukker opp tanker om å ikke leve lenger, når livet er blitt så tungt. Dette må tas på alvor. Du takler ikke at pappa er alvorlig syk og at legen har sagt han muligens kan dø.

Hva tror du er det beste for pappa akkurat nå og hva tenker du at han ønsker for deg? Din pappa ønsker bare det beste for deg og at du får et godt og langt liv. Han ønsker ikke at du har tanker om å ikke leve lenger. Så hva kan du gjøre for å få bort disse tankene ? Hvordan kan du håndtere de triste tankene og redsel for at pappa blir borte?

Det som hjelper da er å snakke med en trygg voksen om hvordan du har det midt opp i alt som skjer med pappa.

Du skriver at du har et nært og godt forhold til familien din. Prat med mamma, besteforeldre eller andre i familien om hvor lei deg du er. Du kan sikkert snakke med legen om dette også, og du kan også ta kontakt med helsesøster på skolen.

Uansett hva som skjer med pappa, så må du forholde deg til det og takle hans sykdom på en måte som er bra for deg og pappaen din også.

Jeg er sikker på at du kan bli ivaretatt av de voksne som er rundt deg, men da trenger de å vite hvordan du har det.

Ønsker deg alt godt!

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie