Hopp til hovedinnholdet

Postkasse i leilighet

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal flytte inn i en leilighet sammen med kjæresten min. Leiligheten er i samme hus som foreldrene til kjæresten. Men hvordan er det post og adresse? Skal jeg endre den? Skal jeg sette opp en postkasse?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Som utgangspunkt så er det lurt å være folkeregistrert til den adressen der du bor. Dette skyldes blant annet at dersom post er sendt til din folkeregistrerte adresse, så anses det mottatt den dagen det kom frem, uavhengig av hvor du faktisk bor. Frister som løper fra dato brev er kommet frem, begynner derfor alt å løpe den dagen det ligger i postkassen du er folkeregistrert på, og det er viktig å følge med på denne.

Hvordan dere ønsker å gjøre det med postkasse kommer derimot litt an på hvordan dere bor. Dersom du bor i huset til kjæresten og som del av deres felles husstand, så vil det kunne være naturlig at du bare oppføres på deres eksisterende postkasse. Om det derimot er slik at du og kjæresten bor i en kjellerleilighet og betaler leie e.l., kan det være mer naturlig å sette opp en egen postkasse til dere to.

Til syvende og sist så er det opp til dere hvorvidt dere ønsker å dele postkasse eller ha hver deres, men du bør nok passe på at du melder flytting til posten og i folkeregisteret uansett.

Håper dette var oppklarende.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Husk å sende flyttemelding

Flyttemeldingstjenesten på skatteetaten.no

Flyttemelding skal sendes åtte dager etter flytting. Det skal også sendes flyttemelding for flytting innenfor samme kommune.

Les mer

Vil flytte sammen med kjæresten, er jeg klar?

Kjærestepar (colourbox.com)

Ønsker du å flytte sammen med kjæresten eller en venn? Det er visse ting dere bør tenke på først. Les svarene unge som har spurt oss har fått.

Les mer

Bør du melde flytting som elev eller student?

Jente sitter på en benk og tenker. (www.colourbox.com)

Når du skal flytte for å gå på skole eller studere, er det ofte nok å gi beskjed til Posten. Hvis du melder flytting vil det gi deg ekstrakostnader.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra