Hopp til hovedinnholdet

Hvordan flytte mellom to byer billigst mulig?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei Jeg skal flytte. Jeg bor ikke hjemme. Jeg skal flytte mellom to byer, men vet ikke hvordan jeg skal få til dette på egenhånd. Har ingen å spørre og vil helst få det billigst mulig. Flyttelasset mitt er lite og uten møbler.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Siden du ikke skriver noe om hvor langt det er mellom de to byene vet jeg ikke om du kan ta flere runder hvor du tar med deg det du kan bære selv i kofferter, esker/søppelsekker o.l av flyttelasset ditt hver gang. Dette bruker du nok litt tid på men kan være mye billigere enn å leie flyttebil. Men dersom du må ta fly eller kjøre buss/tog langt kan dette muligens bli dyrt og eller kronglete. 

Dersom du skulle ha valgt å benytte deg av et flyttebyrå så tar de som regel betalt per time og prisen varierer ofte fra hvor i landet det er.  Anbefaler deg å sjekke ut tilbudene i ditt nærmiljø. En annen mulig er også sjekke ut finn.no/småjobber mulig du kan finne noen som kan gjøre det billig hvis du legger ut oppdraget.


Husk at banankasser kan du få gratis på matbutikken og at disse kan brukes i flyttelasset istedenfor å kjøpe egne esker. Dette kan du spare litt penger på!

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til deg som er på boligjakt

Boligsøk (foto: ung.no)

Er du på jakt etter et sted å bo? Ung.no gir deg fem gode tips til hvor du bør lete.

Les mer

Dette må du vite om leiekontrakten din

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer

Husk å sende flyttemelding

Flyttemeldingstjenesten på skatteetaten.no

Flyttemelding skal sendes åtte dager etter flytting. Det skal også sendes flyttemelding for flytting innenfor samme kommune.

Les mer

Tips til Google-søk

En iPad med Google (foto: ung.no)

Noe du trenger svar på? Trenger du stoff til en skoleoppgave? Her får du noen tips for å gjøre et best mulig søk i Google.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Økonomien din
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om Økonomien din