Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for fremtiden

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg fikk meg en kjæreste for 6 måneder siden, nå er han flyttet inn til meg og vi har planer om å bygge oss en leilighet til sommeren der han er ifra. Jeg vil gjerne ha en fremtid med han, men jeg er så usikker på meg selv! Vil jeg trives der? Kommer jeg til å få jobb der? Kommer vi til å holde ut? Jeg vil så gjerne at det skal gå bra med oss, men jeg er så redd for fremtiden. tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har spørsmål. Og så hyggelig at du har fått deg kjæreste. Det er naturlig at man får mange spørsmål og tanker når man skal ta forholdet et skritt videre og bygge en leilighet sammen. Det at du skal flytte til en fremmed plass oppleves gjerne litt skummelt for de fleste. Jeg tenker at du og kjæresten din må sette dere ned og snakke om dine tanker rundt flytteprosessen slik at han vet at du har disse og kan være en støtte for deg. Dere må snakke om hva dere gjør om du ikke trives etc. Et annet råd er å eventuelt leie en leilighet en stund på hjemstedet hans i første omgang for å se om dere trives og om du får en jobb der. På den måten går dere et litt mindre skritt enn om dere kjøper noe sammen . Jeg tenker du/dere bør ta tiden til hjelp. Du vil ikke få svar på alle spørsmålene med det samme, det vil ta tid..Men om dere vil satse på hverandre er det jo kanskje verdt å gi det et forsøk? Lykke til. 

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Vil flytte sammen med kjæresten, er jeg klar?

Kjærestepar (colourbox.com)

Ønsker du å flytte sammen med kjæresten eller en venn? Det er visse ting dere bør tenke på først. Les svarene unge som har spurt oss har fått.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra