Hopp til hovedinnholdet

Gruer seg til konfirmasjonen pga panikkangst

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal konfirmere meg snart, gruer meg veldig fordi jeg sliter med sosial angst og panikk angst og jeg er redd for at jeg plutselig får panikk. Jeg får nesten alltid et anfall når jeg ikke vet hva som skjer eller når det er mange folk og det er jo konfirmasjonen. Er også redd for talene jeg får og er redd for at de blir veldig kleine. Går det an å se talene/talen til pappa, er det normalt å se talene til foreldrene sine? Hilsen Jente som gruer deg til konfirmasjon.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til oss på ung.no

Konfirmasjonsdagen skal være din dag. Hvis det innebærer at du må vite hva som skjer i forkant, så må du snakke med foreldrene dine om det. 

Fortell at du gruer deg fordi det er for mange ting du ikke har kontroll over, og at du er redd for å få panikkangst.

Jeg tror dere må sette dere ned å snakke om hvordan dagen skal gjennomføres. Vær med på planleggingen - det vil gjøre deg tryggere.

Lykke til

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon