Hopp til hovedinnholdet

Hvor lang tid fra en bekymringsmelding er sendt til foreldre får brev? 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei!Hvor lang tid tar det fra en bekymringsmelding er sendt til barnevern til foreldre får brev fra barnevernet?Kan det ta flere måneder??Noen har sendt melding på meg og søstera mi og vi venter på brev hjemme

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Når barnevernet får en bekymringsmelding, skal de snarest og innen en uke vurdere om det skal iverksettes undersøkelser eller ikke.
Hvis barnevernet ønsker å gå videre med bekymringsmeldingen, lages en undersøkelsessak for å finne ut mer om situasjonen til den eller de personene som bekymringen gjelder. 
En undersøkelsessak varer i hovedsak i tre måneder men kan forlenges med ytterligere tre måneder for det tilfellet barneverntjenesten finner det nødvendig.
Som du forstår kan det ta tid før dere hører noe. Det dine foreldre/foresatte kan gjøre, er å ringe barnevernet i kommunen og høre om det skal foretas undersøkelse eller ikke.  
Du kan også snakke med barnevernet selv, hvis du vil. Barnevernet er der for å hjelpe deg og søsteren din, hvis dere trenger det. Alle kommuner har hver sin barneverntjeneste, og du kan ta kontakt med barneverntjenesten der du bor. Se artikkelen "Du kan selv ta kontakt med barnevernet". 
Du kan også snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Hovedoppgaven til barnevernet er å gi barn, unge og familier hjelp og støtte i vanskelige situasjoner. Det er foreldrene som har ansvaret for å gi barna sine omsorg. Dersom foreldrene ikke strekker til, kan barnevernet bidra til å sikre barn og unge omsorg, trygghet og mulighet til utvikling.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern