Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg ikke som en normal jente

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg føler meg ikke som en normal jente. Jeg henger mest med gutter. Jeg er heler ikke interessert i temanet de prater om. I hvert fall. Når jeg går på shopping med mamma og viser klær jeg liker for jeg et nei til svar og når hun finner klær til meg så synes jeg ikke at de gjennspeilet meg. Kommer det til å gå over og hvis når? Hva skal jeg gjøre med det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei! 

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 13 år!

Puberteten kan være en vanskelig tid for mange. Ikke bare skjer det mange synlige forandringer på kroppen, men mange merker også at de strever med å finne ut av hvem de er og hva de liker. 

Det er mange som opplever at de får nye interesser og nye venner i ungdomstiden. Kanskje føler man at de vennene man hadde plutselig er opptatt av helt andre ting enn det du er selv. Det kan handle om modenhet. Alle kommer i puberteten til ulik tid og utvikler seg i ulikt tempo. Derfor kan noen utvikles raskere mentalt enn andre. 

For noen kan ungdomstiden by på store utfordringer i forhold til identitet og hvem man er. Noen ungdommer kan kjenne at de helst skulle vært et annet kjønn. Det kan kjennes ut som at man er født i feil kropp. 

Du beskriver at du ikke liker de tingene som andre jenter liker. Du er også uenig i de klærne mamma finner til deg. Er det slik at du skulle ønske at du var gutt? Føler du at kroppen din ikke er riktig for deg? Selv om du akkurat nå ikke er interessert i de samme tingne som andre jenter, betyr ikke det at du nødvendigvis ønsker å være et annet kjønn. Men hvis du har slike tanker er det viktig at du snakker om det med noen.

Du kan for eksempel snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. 

Du kan også ta kontakt med ungdomstelefonen. Her får du snakke med mennesker som har opplevd noe av det samme som deg. De vil lytte til deg og gi deg gode råd om hva du burde gjøre videre. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Føler du deg litt annerledes?

Jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne fram til sin egen personlige stil, samtidig som det kan være tøft å tørre å ha en egen stil og egne interesser. Det å ha en personlig stil handler om å tørre å stå for de valgene man tar og de interessene man har. Det handler om å vise hvem man er og å være komfortabel med seg selv.

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Trenger du noen å snakke med om kjønn, seksualitet og identitet?

Jenter ser på mobilen sin (colourbox.com)

Har du spørsmål om kjønn, seksualitet eller identitet? Ringer du Ungdomstelefonen på 400 00 777 møter du unge voksne som kan hjelpe deg med spørsmål om seksualitet, legning og identitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie