Hopp til hovedinnholdet

Jeg synes det er vanskelig å omgås barn

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, dette er ikke et veldig alvorlig problem, men jeg merker at jeg ikke er noe flink til å omgås med barn. Jeg er litt klein i utgangspunktet, men når jeg er med f.eks. fetterne mine på 5, 4, og 3 år, blir det enda verre. Jeg vet liksom ikke helt hva jeg skal svare når de snakker til meg (typ "se på den bilen der! den var stor" osv), og jeg er ikke så flink til å trøste dem heller, noe jeg stort sett greier med folk på min egen alder. Jeg synes derfor at det er litt ubehagelig å være med dem, selv om jeg er veldig glad i dem og synes de er bedårende osv. Har dere noen tips til hvordan jeg kan bli flinkere til å omgås med barn?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har spørsmål. Det er ikke uvanlig å føle at man ikke helt vet hvordan man skal te seg rundt barn. Selv nybakte foreldre kan synes det er noe helt nytt å skulle forholde seg til et lite individ som skal vokse opp og lære seg allt om livet. Jeg synes det er fint at du har observert dette om deg selv og ønsker tips. Mitt råd er å fortsette å være med de små du har rundt deg. Ikke trekke deg unna. Du lærer så lenge du lever og dette gjelder omgang med barn også. Vær nysgjerrig på hva de liker å gjøre og spør om du kan bli med å leke det de liker å leke. Kanskje du kan spørre foreldrene deres om hvordan du kan trøste de dersom de trenger det. Ikke vær redd for å spørre de "voksne" som har vært mer sammen med barn om tips og veiledning. De har ofte lært mye på veien selv og også hatt perioder der de ha kjent seg usikre. Lykke til. 


Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Kort om selvtillit og selvfølelse

Gutt (colourbox.com)

Selvtillit og selvfølelse er to begrep som ofte blir brukt om hverandre. De kan imidlertid bety litt forskjellige ting, og det ene kommer ikke nødvendigvis etter det andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie