Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine hører ikke på meg!

Jente 13 år
 

Spørsmål
hei, skal gå rett på sak her, foreldrene mine hører ikke på meg!

de er skilte og tenker bare på seg selv. hver gang jeg snakker med mamma blir det til en krangel og jeg begynner å grine med en gang (etter jeg har sagt de 4 første ordene lsm) jeg starter å snakke...

mamma, det er bare hun jeg snakker med har ikke noe forhold med pappa i det helle tatt, sier at det å høre på meg ikke betyr at jeg får det som jeg vil. hun sier det hver gang jeg tar det opp. jeg har hintet litt om at jeg sliter med å si at alle som har en 50/50 ordning får psykiske problemer ol. men hun tar ikke hintet...

foreldrene hennes skilte seg og, men når hun var 6 eller noe og pga dette så tror hun hun vet hvordan jeg har det og sånn, men hun har ingen ide! hun hadde det jo på den enkle måten! annen hver helg hoss faren, slik vil jeg ha det og, men mamma sier, igjen, at jeg mister kontakt med faren min og sånn. hun sier vi ikke kan ha det sånn og at di ikke kan gjøre det min vei fordi de liksom vet alt bedre enn meg bare fordi di er eldre. (jeg begynner å grine hver gang jeg åpner opp om problemene mine! nå når jeg skriver begynner jeg til og med å grine,,) jeg har sagt til henne at jeg ikke takler, orker, vil ect. ha den ordningen. til slutt tok de 60 40(går til han på onsdager og kommer til mamma på mandager) kjøpte og dobbelt opp av “alt” sånn jeg sku slippe å pakke alt. men jeg må helt ærlig si at jeg ikke merker noe forskjell... Mamma fatter ikke hva som er så jævlig i det å måtte flytte mellom to hus/foreldre/senger osv. og jeg greier ikke forklare det og hun prøver ikke forstå heller. de bor veldig nærme hverandre så jeg fatter ikke hvorfor vi ikke kan ha det sånn jeg vil(annen hver helg hoss han). de skal dele opp alt og bare driter i alt jeg sier, de tenker bare på seg selv og ikke på hvordan dette dreper meg!! jeg holder snart ikke ut lengre! hvordan kan jeg over bevise foreldrene mine om å skifte ordning ? er det galt av meg å tenke sånn om foreldrene mine? Hva skal jeg gjøre?! Er foreldrene mine virkelig egoistiske? Eller er det meg? Hjelp meg!! Jeg greier ikke mer, og vet ikke hva jeg skal gjøre!!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Beklager at du har ventet så lenge!

Barneloven sier at barn skal høres i spørsmål om hvor det skal bo fra de er fylt 7år, fra 12år skal barnets mening legges særlig vekt på! Da høres det ut som om dine foreldre ikke følger barneloven. Det er ingen som anbefaler at barn skal ha samvær mot sin vilje. Så på en måte bør du kanskje nekte på noe annet en du vil. Jeg vet at dette ikke er lett.  Det foreldre ofte ikke forstår er at det som var bra for dem ikke er like bra for barna sine. Mange foreldre ønsker en samværsavtale som sikrer deres fritid mer enn barnets behov.

Det er faktisk ikke hvor mye tid man har sammen med foreldre som avgjør hvordan barn føler kontakt med dem. Veldig mange barn ønsker å ha et fast sted å bo, særlig ettersom de blir eldre. Venner blir viktigere og viktigere. Skolen krever mer. Ro blir viktig.

Er det noen som kan hjelpe deg å si i fra til foreldrene dine. Mange får god hjelp fra helsesøster eller sosiallærer. Hvis du klarer kan du be om at du får bli med dem til familievernkontoret der dere bor for at du vil bli hørt. Du kan også vise foreldrene spørsmålet og dette svaret.

Håper dette kan være til nytte!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme


Quiz: Hva vet du om religionsfrihet?

Hva er en monoteistisk religion?