Hopp til hovedinnholdet

Må utleier godta oppsigelsen vår?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og min samboer har leid leilighet i 8-9 mnd nå. Nå ønsker vi å flytte for jeg har fått jobb i en annen kommune. I kontrakten står det at vi har oppsigelsesfrist i 3 mnd. Så vi sa opp nå og regner da med å flytte ut i Juli. Vi sendte Mail til huseier, men fant fort ut at brev med underskriften vår var bedre. Vi har opplyst henne om dette brevet, men ikke hørt noe fra henne.. vi må vel ikke ha hennes samtykke?? Vi har funnet ny bolig og er redde for at hun plutselig kan nekte oss å flytte. Vi har ikke hørt noe fra henne! Vi skrev i oppsigelsen at den 3 måneders fristen går ut den 24 Juli (vi sa opp 24 April) men så fant vi ut at vi må bo der hele Juli.. så håper ikke det gjør noe:/ vi må skrive under ny kontrakt idag, så håper det ordner seg..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er som utgangspunkt ingen formkrav til leietakers oppsigelse. Så lenge utleier fikk oppsigelsen deres, og det kom tydelig frem at dere ønsket å si opp, så er den gjeldende. E-posten skal derfor være tilstrekkelig.

Det er ingen krav til at utleier må samtykke i oppsigelsen, og om utleieren deres er uenig så må hun si klart fra til dere innen rimelig tid. Eneste innsigelsen hun kan ha er dersom det ikke er adgang til oppsigelse i kontrakten deres.

Til slutt så kan det lønne seg å informere utleier om dere tenker å bo der ut juli måned, i tilfelle utleier også tror oppsigelsen løper ut 24. juli.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du vite om leiekontrakten din

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer

Hvordan sier jeg opp leieavtalen?

Jente sitter på en benk og skriver på laptopen sin (www.colourbox.com)

Ønsker du å si opp leieavtalen din, men usikker på når og hvordan du skal gjøre det? Det er lurt å sjekke hva som er avtalt i leiekontrakten din, men også det som står i husleieloven.

Les mer

Dette er ditt ansvar når du leier bolig

Boligblokk. (www.colourbox.com)

Når du leier bolig er det flere ting du har plikt til å gjøre. Her får du oversikt over noe av det du har ansvar for som leietaker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra