Hopp til hovedinnholdet

Skyldfølelse for å ha kranglet med onkelen sin. Hvordan få det bedre.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei I fjor sommer var jeg og familien min i India. Det sol skjedde der var at jrg krangla med onkelen min stadig men det var fordi heg ble irritert. Jeg har sakt unnskyld til han ig han sa at det gpr bra og at han ikke tenker så stort på det. Problemet mitt er at jeg stadig får skyldfølelse av det som gar skjedd. Jeg prøver å glemne det men jeg klarer ikke det. Kan dere gi meg nien tips om hvordan jeg kan bli kvitt skyldfølelsen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Det her er ikke greit å bruke energi på ting en har gjort eller sakt.
At du har snakket med din onkel om krangelen er modig gjort. 
Jeg anbefaler deg å snakke med helsesøster på skolen du går. Du kan og kontakte helsestasjon for ungdom der du bor. Alle her har taushetsplikt og du har mulighet til å diskutere med de som jobber der. Tilbudet er og gratis.  
Forklar hvordan du har det etter kranglingen og så har du mulighet til å få luftet det du sliter med. 
Vil du snakke med noen anonymt kan du kontakte: Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
 Redd barna, tlf: 22 99 09 00 de kjemper for barns rettigheter og for at barn skal leve et verdig liv - uansett hvem de er og hvor de bor. Alt Redd Barnas arbeid bygger på FNs konvensjon om barns rettigheter. De jobber også for å styrke lokalsamfunn og kjemper mot brudd på barns menneskerettigheter. Åpningstider hverdager kl 08.15-16.00, i skoleferien kl 08.00-15.00. Nettside: www.reddbarna.no 
Vet ikke hva dere var uenige om så jeg legger med telefonnummer til Redd Barna fordi du fortalte at alt foregikk i et annet land.
Ta og en titt på artiklene jeg har legt med.
 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Samvittighet, en fin ting?

Samvittightet (colourbox.com)

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie