Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få alle i familien til å komme i konfirmasjonen min?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Så, kort fortalt. Moren min og faren min vil ikke komme i konfirmasjonen min vist bestemoren min kommer, og fosterforeldrene mine og mine biologiske foreldre er ikke helt på talefot (gir hverandre blikk osv) og oldemoren min er veldig gammel og syk så hun kan ikke reise så langt, og bestemoren min liker ikke fosterforeldrene mine i det hele tatt eller de som jobber på institusjonen jeg bodde på før.. hva skal jeg gjøre for at alle kan komme og ha en god dag? Stresser meg sykt masse..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Dette høres utrolig komplisert og vanskelig ut for deg. Konfirmasjonen er din dag og det skal helst handle om deg. Det er dessverre ikke noen garantert måte å løse dette på. Har du prøvd å snakke med alle om hva du ønsker og hvor viktig dette er for deg? Er det noen du kjenner som kan snakke med alle?

Det er viktig å minne dem på at det er bare en gang i livet du konfirmerer deg og at det er mange du er glad i. Dersom dette ikke går er det viktig for deg å tenke gjennom hvem som er viktigst for deg er der. Hvem vil det være verst å tenke tilbake på at det ikke var der?

Kanskje det kan være godt for deg å snakke med noen utenom familiene dine om dette. Helsesøster eller sosiallærer kan være gode å snakke med.

Legger ved noen artikler som kanskje kan hjelpe deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon