Hopp til hovedinnholdet

Hvilke krav er det til et testament? 

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hvordan lager man et testament, er det noen spesiell layout/oppsett (da mener jeg utseendemessig) den skal være i og kan man lage testament som gjelder andre ting enn penger også? Da mener jeg eiendeler som bøker vedkommende (som har lagd testamentet) har skrevet selv, kunst, hytte osv. Takk for svar. :) Jeg vurderer å lage et testament siden jeg har sterke meninger om hvem som skal få hva i familien min.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Et testament fastsetter hva som skal skje med det en person etterlater seg når han eller hun dør. Det kan være både penger, eiendom og andre eiendeler og verdier. 

Det er en rekke formkrav til et testament, og dersom disse formkravene ikke er oppfylt vil testamentet være ugyldig. Hva som står i testamentet kan heller ikke stride mot reglene ellers i arveloven. Det er ganske kompliserte regler, og for å sikre at testamentet er gyldig, bør du vurdere å få juridisk bistand til dette dersom det er viktig for deg. 

Reglene om arv etter testament følger av arveloven andre del. Kort sagt er det formkrav om skriftlighet, alderskrav, signering foran vitner, hvem som kan være vitner, hva vitnene skal bekrefte osv. Du kan lese mer om det på denne nettsiden

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Arveregler

Jente leser et dokument (colourbox.com)

Står du oppført i testamentet til en person som er død, er du arving. Du er også arving dersom det står i arveloven at du som barn, forelder eller lignende er det.

Les mer

Tips til Google-søk

En iPad med Google (foto: ung.no)

Noe du trenger svar på? Trenger du stoff til en skoleoppgave? Her får du noen tips for å gjøre et best mulig søk i Google.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie