Hopp til hovedinnholdet

Moren min har forandret seg plutselig

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 år og moren min er blind. Hun har vært det nesten hele livet, men det virker ikke som at hun har brydd seg. Før nå. Før pleide hun å tulle rundt og le, men nå ligger hun rolig på sofaen, lukker seg inne på rommet og når vi spiser middag sitter hun helt stille. Hun har akkurat operert og pga dette var hun ikke med på 17.Mai. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre og jeg føler at jeg ikke kjenner henne lenger. Vi har også fått førerhund og den får all oppmerksomheten hennes. Jeg vet ikke om jeg skal snakke eller overse henne og alt er bare surr. Jeg skulle ønske alt var som før og jeg vil ha mammaen min tilbake. Den mammaen som tulla,lo og klemte meg. Hva skal jeg gjøre? Og hvorfor er hun sånn?(Hun har veldig vondt i øyet hun har operert, kan d være derfor?)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har det vanskelig. Jeg skjønner at det må være vanskelig for deg når du opplever at moren din ikke er "den samme gamle" som før. Noen ganger kan vi mennesker ha perioder i livet som er ekstra tøffe og sier lite om dette til familie og venner. Kanskje fordi vi tenker vi vil skåne dem fra det? Ut ifra hva du skriver tenker jeg at moren din kanskje har en litt vanskelig periode nå etter operasjonen ( smerter som du beskriver), samt kanskje en del tanker i forbindelse med dette og at det er derfor atferden hennes er slik den er. Jeg forslår at du gir det litt tid, men om det ikke blir bedre kan du prøve å ta opp med henne i en samtale hvordan du føler det for tiden. Ofte skal det ikke så mye til før ting blir bedre. Lykke til.

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme