Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg holde på motivasjon i jentefotball?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg elsker fotball, men mister motivasjon når jeg får se seriekamper i toppserien som spilles av jenter. Tribunene er tomme, kjedeligere å se på og demotiverende. Champions League finalen til jentene ble ikke spillt på en tribune, den ble spillt ute, mens gutta får spillt på en proffisjonel bane. Det er ufattelig urettferdig hvordan gutter kan få alt de vil, i mens vi jenter aldri kan få den rette oppmersomheten og jobber like hardt. Hvordan skal jeg ha motivasjon å spille når hele verden gir faen i det? «jentefotball suger»

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (14)

Du har dessverre helt rett i at fotball er langt ifra likestilt, og at det er vanskelig å nå langt i jentefotball. 

Heldigvis er vi inne i en periode der dette problemet blir satt i lys, og kanskje går det bedre for kvinnefotballen når du blir gammel nok til å eventuelt spille profesjonelt, noe som kanskje er motiverende for å fortsette?

Tenk om du kan være en av de som er med på å endre holdningene og synet på kvinnefotball? Det er en lang veg å gå, men hold på tanken at du elsker fotball. Du spiller for deg selv, for samholdet og fordi du koser deg, ikke for noen andre.

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjønnslikestilling i Norge

Jente med armene i kors (colourbox.com)

Norge regnes som et av verdens mest likestilte land. Likevel har vi en rekke utfordringer før vi oppnår full likestilling mellom menn og kvinner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering