Hopp til hovedinnholdet

Nabohunden bjeffer hele døgnet

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg bor i en enebolig på et boligfelt med mange naboer. Naboen rett ovenfor veien har en hund som står ute og bjeffer omtrent hele døgnet. Det er nesten i litt ekstrem grad og jeg blir faktisk gal av å høre på det. Vet om at naboer som bor mye lengre unna dette huset enn hva jeg gjør som har gått bort til eieren og klagd, men ingen forbedring. Er det en annen måte å gå fram på uten å snakke med eieren selv, da han ikke tar noe som helst grep? Kan man på noen måte sende inn en formell klage til noe styre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det første man må gjøre når en nabohund står og bjeffer hele tiden er å kontakte naboen og si ifra, sånn at man er helt sikker på at naboen er kjent med problemet og får tid til å prøve å gjøre noe med det. 

Du sier at dere bor på et felt med eneboliger. Da er det neppe noe styre du kan klage til, slik det hadde vært hvis dere bodde i blokk eller borettslagsleilighet.

Dersom problemet ikke bedrer seg kan du politianmelde forholdet.

Etter lov om hundehold § 28 andre ledd bokstav c plikter en eier av hund å sørge for at hunden ikke ved støy eller på annen måte volder urimelig ulempe for øvrig. Straffen er bot eller fengsel inntil 6 måneder.

Det finnes eksempler på at hundeeiere er blitt bøtelagt for støyende hunder. Se f.eks denne artikkelen fra Romerikets blad. 

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette må du vite om leiekontrakten din

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer

Dine rettigheter som leietaker

Gutt sitter i sofaen og spiller gitar (www.colourbox.com)

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av de viktigste rettighetene du har som leietaker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett