Hopp til hovedinnholdet

Jeg kjeder meg hos mamma

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 14 år (15 i juli) og foreldrene mine er skilt. Jeg bor annenhver uke hos faren min og annenhver hos moren min. Jeg har ting å klage på hos begge foreldrene mine. Hos moren min så får jeg spille max 3 timer hver dag. Ellers er det ikke så mye å gjøre. Jeg har trening på tirsdager og torsdager og skole alle hverdager selvfølgelig. Vennene mine spiller egentlig bare. og hver dag spesielt i helgene når jeg har spilt i 3 timer så har jeg ingenting å gjøre. Moren min mener at jeg bør lese bøker og trene men det er ting jeg ikke har interesse i. Hos begge to foreldrene min er leggetidene de samme. På hverdager så må jeg legge meg kl 10 (tidligere enn vennene mine) og i helgene så må jeg legge meg kl 11 (tidligere enn vennene mine). I konklusjon så er jeg irritert på at jeg kjeder meg hos moren min og at jeg må legge meg sinnsykt tidlig. Hva bør/kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har spørsmål. Jeg forstår at du ikke liker å kjede deg og at det kan oppleves som foreldrene dine er strenge med leggetider. Når det er sagt er det slik at de har ansvaret for deg og setter de grensene de tenker er nødvendige for deg og din alder. Jeg forstår at du ikke ønsker gjøre ting du ikke har interesse for, men kanskje du kan prøve ut noe i fritiden du tenker du kan like? Noen ganger tror vi også selv at enkelte aktiviteter ikke passer for oss, men etter å ha gitt det et forsøk kan det allikevel være givende. Jeg tenker at du kan sette deg ned med foreldrene dine og diskutere det du skriver om til oss. De setter nok pris på at du er ærlig med dem og da kan det være lettere for dem å imøtekomme deg og sammen kan dere kanskje se om dere kan justere litt på grensene og finne ut hva du kan gjøre på fritiden bortsett fra spilling. Lykke til.


Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke plikter har foreldrene dine overfor deg?

Gutt flytter hjemmefra (colourbox.com)

Hvilke plikter foreldrene dine har overfor deg og hvilke rettigheter du har overfor finner du i barneloven.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme