Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt at moren til min venninne kysser henne på munnen hver dag?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Er det normalt at moren til en venninne av meg kysser henne på munnen hver dag? Vi er like gamle. Kan hende jeg tar feil, jeg bare føler det er helt rart, og noe foreldre slutter med når barn blir eldre. Jeg leste et sted at foreldre ikke skal gjøre dette på barn som er i puberteten eller eldre, men jeg fant ikke så veldig mye informasjon.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 17 år!

Jeg forstår at du synes dette er rart. Foreldre og barn viser hverandre at de er glad i hverandre på ulike måter.

Det finnes foreldre som har kysset barna på munnen fra de var babyer. Det er antakelig like normalt som at man ikke kysser barna sine på munnen.

Når jeg leter etter det du skriver om at foreldre bør slutte å kysse barna sine på munnen i puberteten, finner jeg utsagn fra en amerikansk psykolog som anbefaler det. Samtidig sier en norsk psykolog at det ikke er noe i veien for å kysse barna sine på munnen. Men det er lurt å tenke over hvordan man kysser.

Det er forskjell på et lite smask på munnen og et tungekyss. En forelder som kysser sin ungdom på munnen må jo passe på at dette ikke blir et kyss med seksuelle undertoner. 

Hvis det å kysse på munnen er noe venninnen din og moren hennes alltid har gjort har det nok blitt en vane som det kanskje er vanskelig å slutte med. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie