Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg fortelle han at jeg ikke vil gå videre med forholdet?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ig en gutt har drevet litt av og på i snart 2 mnd. Vi har hatt sex og vi sover hos hverandre av og til. Jeg har fått høre at han liker meg veldig godt, og jeg liker han litt jeg og, men her om dagen når jeg sov hos han begynnte jeg å angre på alt som har skjedd. Han er en god venn av meg og jeg vil ikke ødelegge vennskapet vårt. Jeg syntes ting «mellom oss» har gått litt fort, og nå føler jeg at jeg har brukt han, siden jeg ikke vil holde på med dette lenger, hva skal jeg gjøre og hvordan skal jeg fortelle han dette? Vil at vi skal fortsette ha det nære båndet vi har nå, men vil ikke såre han, er så glad i han, men vi to i et forhold hadde ikke gått.. vet ikke hva jeg skal gjøre, foreløpig tør jeg ikke si noe og da bare lar jeg dette fortsette.. føler meg skikkelig råtten og er redd for at han skal bli sur... hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss og beklager for sent svar!

Jeg skjønner at du synes dette er vanskelig! Først og fremst må du huske på at du ikke har brukt han! Du har hatt følelser for ham og du har ikke brukt han for sex eller noe annet. Det er helt normalt at følelser forsvinner. Du kan ikke noe for at dette har skjedd.

Det er helt forståelig at du er redd for å fortelle dette til denne gutten, men jeg tror nok det er best å bare hoppe i det. Forklar ham hvor mye han betyr for deg og at du setter utrolig stor pris på vennskapet deres. Han har ikke gjort noe galt, men du har rett og slett innsett at du ikke ønsker å være i et forhold. Prøv å vise ham hvor viktig vennskapet deres er for deg, og at dette er en utrolig vanskelig beslutning. 

Det kan være greit å forberede seg på at vennskapet kan forandre seg og at han blir såret og/eller sur. Dette er en helt normal reaksjon. Forhåpentligvis behøver han bare litt tid før han innser at du bare vil han godt og at dere fortsatt har et sterkt vennskap. Gi han litt tid, så vil det nok gå bra:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Vennen min er forelsket i meg

Jente tenker (colourbox.com)

En dag, kanskje helt ut av det blå, kan det være at en god venn forteller deg at han/hun/hen er forelsket i deg! Hva gjør du?

Les mer

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen, men hvordan kan du vite om du liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene