Hopp til hovedinnholdet

utgiftsdekning - fosterhjem

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Fosterforeldrene min bruker utgiftsdekningen min på seg selv. Jeg får noe av den, men resten bruker de på seg selv. Jeg vil snakke med dem om det, men de lyver veldig mye til meg og jeg vil derfor vite om jeg har rett på de pengene. Dette er utgiftsdekningen min som skal gå på ting jeg trenger. Jeg skjønner at det er fosterforeldrene mine som bestemmer hva pengene skal gå på, men de kan da ikke ha rett til å bruke det på andre ting en det jeg trenger? Jeg skjønner at dette går til strøm, mat, mobil abmn, klær, hobby osv. som jeg trenger. Men jeg vet og har funnet ut at de ikke har brukt hele utgiftsdekningen bare på det og de har brukt den på seg selv også. Jeg vil gjerne bare vite om de har rett til å bruke det på seg selv eller om jeg har rett til å få hver eneste krone av utgiftsdekningen min. Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

det er slik at fosterforeldrene får utgiftsdekning som skal dekke mange ting, slik du også skriver. Det skal f eks brukes til:

  • Matvarer
  • Klær og skotøy (ut over det barnet skal være utstyrt med ved plasseringen)
  • Hygiene (vanlig personlig pleie: toalettsaker, bleier, o.l.)
  • Sport, lek og fritid
  • Møbler og husholdningsartikler (ut over det barnet skal ha ved plasseringen)
  • Bolig og strøm
  • Reisekostnader (tilsvarende prisen for månedskort i Oslo)
  • Telefon/mediebruk
  • Bidrag til feriereise

Det er opp til fosterfroeldrene hvordan de bruker pengene så lenge du får det du trenger. Det er ikke slik at dersom de ikke bruker alle pengene de får en måned så skal du få det de ikke bruker.

Dersom du ikke får det du trenger, foreslår jeg at du tar en samtale med fosterforeldrene dine. Dette kan du også ta opp med tilsynsperosnen din, eller kontaktpersonen din i barneverntjenesten.

Lykke til.

 

 
Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rettigheter for deg som bor i fosterhjem

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Du har rett til å få vite hvorfor du er i fosterhjem og hvor lenge du skal være der. Det er barnevernstjenesten som har ansvaret for at du får informasjon, selv om det kanskje er fosterforeldrene dine som snakker med deg om dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern