Hopp til hovedinnholdet

Mamma er kjempesur på meg, har lyst å flytte eller stikke vekk.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har en kjæreste som jeg var hos for 2 dager siden men mamma sa at jeg måtte hjem klokka 6 men jeg drøfta tiden 1time men jeg gjorde det samme dagen etter hun ble kjempe sur på meg men jeg er aldri UTA av huset og når de sier at jeg må komme meg ut av huset klager de at jeg er mye ute! Det er kjempe urettferdig! Men jeg har en telefon oppe på rommet siden jeg ikke får lov til å bruke telefonen på rommet men hun fant den og nå har jeg ikke noen telefon siden hun tok begge å nå er jeg kjempe lei meg og blir voldelig mot meg selv, jeg snakker ikke lengere til folk untat kjeresten min! Hva skal jeg gjøre jeg har bare lyst til å flytte eller bare stikke vekk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Så leit å høre at du har det så vanskelig og krangler mye med mamma, det er ikke greit. Og det er ikke bra at du har det så vondt at du er voldelig mot deg selv og har lyst til å stikke av. Derfor er det bra at du tar kontakt for å få hjelp.

Det er veldig vanlig at ungdom og foreldre krangler endel, spesielt i puberteten. Den unge skal løsrive seg og teste grenser og de voksne vil sette grenser. Hormonene gjør at en kan være mer irritabel og sårbar, derfor kan små bagateller bli til store problemer. Er dette noe du kjenner igjen?

Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesøster på skolen om hvordan du har det hjemme. Helsesøster snakker ofte med unge som har konflikter hjemme. Sammen kan dere finne ut hva du eller dere kan gjøre for at både du og mamma skal få det bedre. Kanskje kan helsesøster ha et møte sammen med deg og dine foreldre?

Opplever du situasjonen som helt fastlåst og ille, kan du også ta anonym kontakt med Alarmtelefonene for barn og unge. Her kan du få vite om hvem du kan kontakte for å få hjelp i ditt distrikt.

Jeg har også lagt ved en del artikler om temaet som jeg anbefaler deg å lese.

Håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke plikter har foreldrene dine overfor deg?

Gutt flytter hjemmefra (colourbox.com)

Hvilke plikter foreldrene dine har overfor deg og hvilke rettigheter du har overfor finner du i barneloven.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme