Hopp til hovedinnholdet

Jeg er så lei av at alle sitter på mobilen hele tiden!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er så lei. Av venner som bare stirrer på skjermen. Hver gang jeg er hos venner sitter de bare å stirrer på mobilen. Eller når jeg drar ut på ungdomsklubb så sitter alle på mobil. Flere tar bilder av absolutt ALT når vi spiser snop hos en. Virker jo bare at de vil vise frem alt for i stedet for å ha det gøy. Jeg blir så lei av mobil bruk og mangelen på oppmerksomhet, føler at jeg bare snakker til en vegg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (14)

Du har helt rett i at alt for mange bruker alt for mye tid på mobilen og at det kan bli utrolig kjedelig.

Sannsynlligvis er det mange andre som syns det er kjedelig også, og at de bare sitter på mobilen fordi "alle andre gjør det". Derfor burde du ta det opp sår dere henger sammen, og kom gjerne med forslag til hva dere kan gjøre i stedenfor.

Du kan også finne en skål og si at alle skal legge mobilen der, slik at folk ikke bare tar den opp. En annen "lek" går ut på at alle rundt bordet legger ned mobilen og den første som tar den opp betaler for måltidet. Eller kanskje du kan oppfordre vennene dine til å laste ned appen "hold" eller "moment"?

Å vere på mobilen er en vanesak, og man må rett og slett venne seg av å vere på den under sosiale settinger. Derfor er det kjempebra og viktig at du tar det opp!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap