Hopp til hovedinnholdet

Er han forelsket i meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er skikkelig forelska i en gutt, men klarer ikke å skjønne hva han føler for meg. I fjor høst var vi sammen i en helg. Det var kjempegøy. Mandagen etter fikk jeg høre at han var forelsket i meg. Jeg gikk rundt å tenkte mye på det, til jeg ble forelsket i han. Senere fikk vi hverandre på sc og snakket mye der. Han fikk kj, de slo opp, fikk seg en ny kj, de slo opp, og sånn fortsetter det egt. Forholdet varer i 1-2 uker. Sist gang han fikk seg en ny kj snakket vi aldri sammen på sc, men når han slo opp med henne begynte vi å snakke sammen i noen dager. Da sendte han meg en sc med grunnen til at han slo opp, men nå snakker vi aldri sammen lengre. Nå snakker vi aldri sammen på sc. Vil snakke med han, men vet ikke hvordan å starte samtalen. Han kysser med ny jente sånn hver uke. Nå har vi nettopp hatt storsamling for skolen, og når vi øver ser han bort på meg, og vi har blikkontakt i ca.1 sek. Jeg sa at jeg likte han, men fikk ikke noe særlig svar.Liker han meg den måten jeg liker han?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan være både vondt og godt å være forelsket. Med denne gutten har du sagt at du liker ham uten at han ga deg noe svar. Han har også vært kjærester med andre og dere snakker ikke sammen lenger.

Jeg tenker at du har signalisert din interesse uten at han har tatt noe initiativ. Dette kan være et tegn på at han ikke er interessert.

Du kan selvfølgelig prøve å flørte med ham litt mer og vise din interesse. Kanskje du kan gi deg selv en frist og hvis ikke du får noe respons innen fristen være realistisk og tenke at det er vanlig og noe de fleste opplever, at foreskelse ikke blir gjengjeldt.

Dette kan bli trist og vanskellig, men prøv å tenke at du fortjener bedre og at han går glipp av deg.

Du kan også lese artikkelen som er lagt ved om 20 tegn på at han liker deg.

Vennlig hilsen

Sexologisk rådgiver (NACS), Sex og samfunn, i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

9 flørtetips for Snapchat

Gutt trykker på mobilen

Snapchat er en fin måte å få kontakt og bli kjent med andre på, men hvordan bør du gå frem for å flørte med noen du liker litt ekstra godt?

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap