Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å ha en ape som kjæledyr?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, mitt største ønske er å ha en ape som kjæledyr. Jeg har lest at det er ulovlig men at man kan søke om det?? Hva vil det si? Jeg er allergisk mot pels og slikt så er dette da en fordel hvis jeg skal skaffe meg en liten søt apekatt? Jeg er dyreglad og har utrolig lyst til å eie en ape.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke tillatt å ha ape som kjæledyr i Norge. Dette er fastsatt i forskrift om forbud mot å innføre, omsette og holde eksotiske dyr.

I forskriftens § 5 står det at Mattilsynet i særlige tilfeller kan gi dispensasjon fra forbudet. For å kunne få dispensasjon må du altså søke om dette til Mattilsynet. 

For nærmere informasjon om hva som kreves for å få dispensasjon vil jeg anbefale deg å ta kontakt med Mattilsynet. Du kan lese mer på Mattilsynets sider som du finner her.

Med vennlig hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om det å ha kjæledyr

Jente med hund (www.colourbox.com)

Det å ha et kjæledyr bringer med seg mye glede, samtidig som det følger med plikter og ansvar. Her på ung.no får vi mange spørsmål fra barn og unge som enten har eller ønsker seg et eller flere kjæledyr. I denne artikkelen vil du finne svar på ting du lurer på når det kommer til å ha kjæledyr.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid