Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble for full, er dette kun min skyld?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Forrige lørdag var jeg fest som ble holdt i blokka mi. Etter å ha gått tom for drikke, fikk jeg mer alkohol av faren min. Jeg ble veldig full og kompisene mine måtte følge meg hjem langt på natt. Kompisen min ville ikke at jeg skulle gå inn i leiligheten ennå, så vi ble sittende ute i gangen en stund, og kompisene mine måtte overta drikken min, fordi jeg strengt tatt ikke kunne drikke mer. Faren min kom ut og ble sinna på kompisene mine for å drikke alkoholen min og fikk meg inn. Dette er ikke noe jeg kan huske, men som jeg har blitt fortalt senere. Da jeg kom inn i leiligheten var jeg så full at jeg dulta borti flatskjermen til faren min, så den knuste. Faren min ble enda sintere. Jeg våknet dagen etter og ble fortalt at jeg var så full at jeg rev ned TVen og at jeg må betale. Jeg er klar over at jeg har ansvar for meg selv, og at dette er min skyld. Likevel føler jeg meg ikke så godt i varetatt, når kompisen min åpenbart prøvde å hjelpe å forhindre lignende. Er dette kun min skyld?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Dette forstår jeg du synes er vanskelig. Du har helt rett i at du har ansvar for deg selv. Du har selv ansvar for at du ikke drikker mer enn du tåler. På en måte kan en si at det var dumt av faren din å gi deg mer alkohol om du allerede var full. Det er likevel ditt ansvar at du fortsatte å drikke etter du hadde fått for mye. 

Selv om faren din er sint på deg kan det hende det roer seg etterhvert. Faren din kan ha blitt skikkelig redd og er sannsynligvis skuffet. Det er nok viktig at du får snakket igjennom dette med faren din. kanskje om du viser at du er lei deg, angrer og har lært vil dere komme fram til en løsning.

Det er fint at du har gode venner som bryr seg om deg og passer på deg, det er likevel ikke deres ansvar at du ble så full at du rev ned TVn.

Legger ved noen artikler som vi håper kan hjelpe deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie