Hopp til hovedinnholdet

Moren min klikker på meg hver dag og sier jeg må flytte ut.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, moren min klikker på meg hver dag og hun skriker stygge ting til meg og sier at jeg skal flytte ut! Jeg er jo bare 13 år! Nå ligger jeg i senga og gråter siden hun skriker til meg og sier at jeg må gjøre alt hun sier!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 13 år.

Du beskriver en hjemmesituasjon som ikke er bra for deg  og jeg skjønner godt at du er lei deg. Det er sommer nå og mange har ferie, f.eks helsesøster på skolen din. Jeg lurer da på om du har noen andre voksne rundt deg som du stoler på og som du kan snakke med? Jeg tenker det er viktig at du får fortelle noen hvordan du har det, en som kan lytte til deg eventuelt hjelpe dere med å kunne snakke godt  sammen.  Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge 116 111. Telefonen er gratis å ringe og er døgnåpen. Der er det en voksen du kan snakke med, som kan lytte til deg og gi råd på hva som kan være lurt å gjøre med håp om at du skal få det bedre hjemme.  

Vennlig hilsen Alarmtelefonen for barn og unge, tlf 116 111 i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Foreldre som er sinte og voldelige

Jente holder seg for øra (colourbox.com)

Sinne og vold er alltid den som er sint og agressiv sitt ansvar. Det er aldri barnas ansvar at foreldre blir så sinte at de mister kontroll over seg selv.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie