Hopp til hovedinnholdet

Mamma kjefter og er truende og jeg holder på å begynne å ruse meg igjen

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har bodd på institusjon det siste året(flyttet hjem nå i juni) dette pga rus og at jeg stakk av. Mye av grunnen til at jeg ruset meg er pga mamma. Hun kjefter og klager på alt jeg gjør og har ikke så mye kontakt med faren min så han er ikke mye til hjelp. De første ukene gikk det bra hjemme men nå har det blitt like ille igjen og hun kjefter på meg hele tiden. Vis jeg snakker tilbake til henne blir hun truende og kommer mot meg. Hun har ikke slått meg men jeg blir redd. Hva kan jeg gjøre? For jeg klarer virkelig ikke dette mere. Det ender med at jeg begynner å ruse meg igjen eller dreper meg selv. Jeg hater henne og vil at hun skal dø. Hversåsnill å hjelp meg for klarer ikke dette mer..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, jente på 17 år!


Takk for at du skriver til ung.no. Det høres ut som du har det vanskelig og at det har vært slik over tid. 

Jeg tror du trenger å snakke med noen utenom moren din. Det høres ikke ut som du har det trygt hjemme. Jeg vil anbefale deg å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111. Her kan du forklare hvordan du har og har har hatt det og hvordan tilstanden er hjemme. De du snakker med der kan hjelpe deg med råd videre for hva du  skal gjøre i akkurat din situasjon. Du skal ikke ha det slik hjemme at du er redd for å være der. Det er dermed viktig at du ringer for å få råd videre. Et annet alternativ er at du ringer Barnevernet der du bor for å få hjelp. 

Ettersom du har bodd på instutisjon i et år så tenker jeg også at du kanskje er inne i et system som allerede følger deg opp? Dersom dette er tilfellet så ville jeg kontaktet en av dem som har fulgt deg opp der for å få råd til hva du skal gjøre videre. Dersom du ikke har noen som følger deg opp kan du gå til Helsestasjon for ungdom. Her jobber det ulike personer som kan hjelpe deg videre. Du kan også gå til fastlegen din dersom du heller vil det, fastlegen har også oversikt over hvilke hjelp som finnes akkurat der du bor. 

Det er veldig viktig at du kontakter noen for hjelp heller enn at du ruser deg eller følger tanken om å ta ditt liv. Du kommer til å få det bedre selv om det ikke føles sånn nå. 

Med vennlig hilsen psykologen 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie