Hopp til hovedinnholdet

Jeg hater meg og føler meg som et forferdelig person.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei!!... Exen min hadde kun jentevenner, og det var noen jenter jeg ikke ville at han skulle ha kontakt med fordi de sendte han lettkledde bilder osv, vi kranglet og diskuterte hver dag pga det. I refleks nektet han meg å være med familien min og mine venner, og da nektet jeg han det. Vi gjorde hverandre sjalu med venner og venninner ved å si usanne ting (Han er bedre enn deg) osv. Hva feiler det oss? Vi innså ikke at dette gikk djupt inn på den andre parten, og hvor mye det skadet psyken våres før vi måtte gå fra hverandre, også mener han det er min feil alt sammen!! Han beklaget aldri for sin oppførsel! Jeg hater meg og føler meg som en forferdelig person for at jeg ødela han, og meg og at jeg behandlet en jeg elsker så dårlig!!!:’( hjelp plis....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no.

Beskrivelsen du gir av det forholdet du har vært i er vond å lese. Det må ha vært vanskelig for dere begge å ha det slik, og slik som dere har holdt på må ha gjort dere veldig utrygge på dere selv og hverandre.

Det er trist og uheldig for deg at du nå sitter med tanker om at det er din feil og at du har ødelagt både forholdet og han. Det tenker jeg er viktig at du får snakket med noen om. Det vil være godt for deg å få hjelp til å sortere litt i hva du tenker og føler knyttet til dette svært destruktive forholdet du har vært i og de følelsene du nå har hengende over deg etter bruddet. Det kan du eksempelvis få hjelp til hos helsesøster på skolen din eller hos Helsestasjon for ungdom. Du kan be om støttesamtaler over tid, og sammen kan dere forsøke å få frem noen nye og konstruktive tanker om hva du har vært med på og finne mer ut av hva som rører seg inni deg. Med litt hjelp tror jeg at det går an å se og kjenne litt annerledes på det som har skjedd.

Brudd er vondt og vanskelig, og kanskje er det ekstra vondt når det har vært et destruktivt, stormende og komplisert forhold. Da har vi nemlig en tendens til å tenke mye igjennom hva som gikk så galt, og en kan - kanskje slik som du - vende det hele over på seg selv og kjenne at det "hele er min feil og skyld". Med sikkerhet kan jeg si at dere var to om å ha det vondt, og kanskje er det heller ikke så viktig hvem som ødela hva eller hvem, men heller at det dere hadde sammen var ikke var godt for noen av dere og at det nå er bra at dere ikke har fortsatt i det vonde sporet.

Jeg har lagt ved noen artikler til deg og ber deg ta en titt på de og følge rådene som gis der.

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gjort noe dumt? Tilgi deg selv!

Gutt som grubler (colourbox.com).

Har du gjort noe du angrer på, som å såre en kjæreste eller svikte en venn? Sammen skal vi finne en måte du kan tilgi deg selv.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie

Les mer

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse