Hopp til hovedinnholdet

Snakke og kose seg med foreldre

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg vil at foreldrene mine skal snakke med meg høre på meg kose med meg sitte med meg sånn foreldrer gjør når barna er liten men jeg har en lillesøster de gjør alt det med henne men hvorfor ikke meg jeg har sagt at jeg vil å men de gjør ikke selvom jeg er 19 voksen så vil jeg ha det

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du kjenner hva du trenger av foreldrene dine. Jeg kan prøve å gi deg en tilbakemelding på det du skriver, og stille deg noen spørsmål tilbake som kanskje kan hjelpe deg litt videre til å finne en løsning som fungerer for deg. 

Det er vanskelig å svare sikkert på hvorfor foreldrene dine ikke sitter på samme måte sammen med deg som de gjør med lillesøsteren din. Kanskje de satt mer sammen med deg før sånn som de sitter med lillesøsteren din nå?

Når du blir voksen må du regne med at forholdet mellom deg og foreldrene dine forandrer seg litt. Kanskje du trenger de på andre måter enn før og kanskje de trenger deg på nye måter.Kanskje du må ta mer initiativ selv til å være sammen med foreldrene dine sånn som du vil ha det?

Det er en overgang for både ungdom og foreldre at barna blir voksne. Kanskje foreldrene dine ikke skjønner helt hva du mener når du prøver å si i fra. Prøv å gi dem tilbakemelding på det som er bra og fint, når dere gjør noe sammen som du liker. 

Hva gjør dine foreldre sammen med foreldrene sine? Hvilke tanker tror du foreldrene dine har om kontakten dere kan ha nå når du har blitt voksen? Har de noen ønsker? Spør dem gjerne om hva de trenger fra deg og hva de tenker er viktig at dere prioriterer å bruke tid på sammen fremover.

Lykke til videre.

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie