Hopp til hovedinnholdet

Har veldig lyst på hund, men mamma og pappa sier nei.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har hatt lyst på en hund veldig lenge nå, men hver gang jeg spør begynner mamma og pappa å bare le eller bli sur på meg. Jeg spør om hvorfor de ikke har lyst på en, og da sier de bare at de ikke liker hunder. Hvordan kan jeg overtale dem? Hunder betyr veldig mye for meg, og jeg har prøvd å gjøre alt for å overtale dem. Jeg har til og med lagd en laaaaang side på notater med fakta, dagsrutiner og alt vi trenger å vite, Hva tror dere jeg kan gjøre for å få en hund?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Jeg forstår godt at det er frustrerende at foreldrene dine ikke vil ha hund når du har så lyst på. Jeg har nok dessverre ingen god oppskrift på hvordan du kan overtale de til å la deg få en hund, utover å snakke med de og diskutere dette ordentlig. Det høres jo ut som at du allerede har lagt litt arbeid i å skrive ned notater, kanskje det er noe dere kan ta utgangspunkt i når dere snakker om dette?

Dersom de fremdeles ikke ønsker å ha en hund så er det nok slik at du bare må akseptere det. Husk at de ikke prøver å være slemme eller dumme mot deg. De har nok også sine grunner som de mener er gode. For eksempel er jo det å ha en hund veldig mye ansvar, kanskje mer enn det man ser for seg. Derfor er det en stor avgjørelse, og for mange er det slik at det ikke passer med hverdagen.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykket til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om det å ha kjæledyr

Jente med hund (www.colourbox.com)

Det å ha et kjæledyr bringer med seg mye glede, samtidig som det følger med plikter og ansvar. Her på ung.no får vi mange spørsmål fra barn og unge som enten har eller ønsker seg et eller flere kjæledyr. I denne artikkelen vil du finne svar på ting du lurer på når det kommer til å ha kjæledyr.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie