Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 12år jeg sloss mye med foreldrene mine, jeg klarer ikke å stoppe.

Jente
 

Spørsmål

jeg er 12år jeg sloss mye med foreldrene mine. jeg blir sur, sin og irritret fort og jeg har sinne problemer jeg går på BUP. og da sloss jeg fofte med foreldrene mine jeg flå og sparker og kaster egg og frukt på dem pappa blir sintest og tar meg hart og legger meg hart ned i bakken og kaster meg inn på rommet mitt en gang spydde jeg etter det mamma prøver og få han til å bli roligere han låser meg inne på rommet mitt. jeg klarer ikke å la ver å sloss jeg blri mobba, er deprimert, har agoraforbi, sosialangst og kutter meg av og til (ville bare nevne det.) jeg får ut all fustrasjonen min av det. det er deiligt den beste følelsen. jeg klarer ikke å stoppe meg det er ikke meg det er bare meg som ikke klarer og snakke og heller slår mamma og pappa missforstår det. hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er utrolig leit at du har det så vanskelig. Det må være kjempevanskelig å ikke slutte med noe du ikke vil gjøre. Sinne og aggresjon kommer ofte som en reaksjon på andre vanskelige følelser. Det blir en måte å benytte seg på, men kanskje ikke den beste, hverken for deg selv eller dine foreldre.

For mange er det lettere å takle å ære sint enn å være redd eller lei seg, er det slik med deg? Det er faktisk veldig forståelig at du har vanskelige følelser og tanker. Det å bli mobbet er veldig psykisk belastende.Alle de vanskene du beskriver kan henge sammen med mobbingen og bidra til at du blir utsatt fo mobbing.

Dette er det meningen du kan få hjelp fra hos BUP. De er til for å hjelpe barn og unge overkomme og legge bak seg vanskelige opplevelser, følelser og reaksjoner. Det kan være vanskelig å sette ord på det som er vanskelig, men det er ofte det som hjelper.

Du og familien din kan også få hjelp til å få det bedre på familievernkontoret der dere bor. De er eksperter på å hjelpe familier snakke sammen og løse problemer. Selv om jeg forstår deg dit at det er du som begynner å sloss så høres det ikke greit at foreldrene dine reagerer for tøffe heller. Dette burde dere snakke om, enten hos BUP eller familievernkontoret.

Det er også mulig for deg å ta kontakt med barnevernet der du bor eller Alarmtelefonen 116 111. Selv om du sloss, er det grenser for hva du skal utsettes for.

Legger ved noen artikler som forhåpentligvis kan være til nytte for deg.

lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie