Hopp til hovedinnholdet

Jeg gruer meg til jeg skal konfirmeres.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, skal konfirmere meg om 2 uker og jeg gruer meg veldig! Jeg har sosial angst, og jeg ønsker minst mulig oppmerksomhet, men denne dagen kommer jo all oppmerksomheten på meg.. og jeg lurer på hvordan jeg kan gjøre meg psykisk klar for dagen. Jeg gruer meg mest til talene, og jeg er redd jeg kommer til å begynne å gråte.. hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Det er helt normalt å grue seg til man skal konfirmeres, spesielt om man er redd for å dumme seg ut foran andre mennesker. Det er derimot mye du kan gjøre for å gjøre dagen litt bedre. 

Det er først og fremst viktig at du husker på at alle gjestene som kommer er der for deg, og at alle sammen er glade i deg. Du er ikke den første til å evt. gråte av en konfirmasjonstale, så det er ikke noe å skjemme seg over. Det kan også være en god ide å nevne problemet og frykten til foreldrene dine. De er nok forståelsesfulle, og kan evt. nevne til familiemedlemmene som skal holde tale at de ikke skal lage den spesielt emosjonell. 

Snakk også med vennene dine om problemet, slik at de også kan være emosjonelle støttespillere. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hva må du huske på konfirmasjonsdagen?

Dress sys til konfirmasjon (colourbox.com)

Hva skulle du egentlig gjøre under konfirmasjonsseremonien? Skal du holde tale, og hva skal du i så fall si? Få gode tips til konfirmasjonsfesten her!

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon