Hopp til hovedinnholdet

Burde vi gå hver vår vei?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg studerer master i økonomi, og har en kjæreste som jobber offshore. Vi har vært kjærester i 4 år, og er begge 20-21 år gamle. Foreløpig bor jeg fremdeles hjemme, og han har mer eller mindre flyttet inn hos oss (når han ikke er på jobb). Problemet mitt er at han eier en leilighet sammen med en kompis, hvor lillebroren og søsteren til kompisen nå bor. De ønsket å kjøpe leiligheten i form av en investering. Han vurderer også å kjøpe enda en leilighet (som investeringsobjekt). Problemet mitt er at han ikke ønsker at vi to skal flytte sammen, han foretrekker at vi bor hos mine foreldre fordi det er mest økonomisk. Jeg har prøvd flere ganger å forklare hvorfor jeg ønsker at vi flytter ut, og bo for oss selv, men jeg kommer ingen vei... Dette er et tema som har blitt noe sårt, men det er såpass viktig for meg at jeg vet ikke helt hva jeg bør gjøre. Er dette et tegn på at det er på tide å gå hver sin vei? Føler jeg er mer investert i dette forholdet enn han...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Dette var leit å høre! Det er alltid vanskelig når man ikke er enige om store beslutninger i forholdet. Jeg forstår godt at du ønsker at dere skal flytte hjemmefra og finne noe eget. Det er naturlig at han ønsker å gjøre det som er mest økonomisk, men dette må være noe dere begge er enige om. Han bor jo tross alt hos deg og dine foreldre og derfor må det være greit for deg dersom dette skal fortsette. 

Jeg tror det kan være lurt om forsøker å ta opp temaet igjen. Stå på ditt og vær veldig tydelig på at du ikke ønsker å bo hjemme lenger og at dette viktig for deg. Det virker som om forholdet vil ha godt av at dere finner dere et sted sammen. Selv om han tenker økonomisk må han kunne se hvor viktig det er for dere å kunne bo alene sammen. 

Det er vanskelig å si noe om dere burde gå hver deres vei, men om dere ikke kommer til enighet om bosituasjonen, kan det i hvert fall være lurt å snakke om hva dere vil i fremtiden. Dere har jo vært sammen lenge og det er naturlig å ville flytte sammen. I og med at kjæresten din har jobb, vil det jo ikke være økonomisk umulig for han å finne en leilighet med deg. Det er i hvert fall viktig at dere får pratet ordentlig om fremtiden og hva dere ønsker, før du eventuelt bestemmer deg for noe:)

Les gjerne gjennom artiklene under:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bostipend på videregående (borteboerstipend)

Lånekassen og flytteeske (colourbox.com)

Må du flytte hjemmefra for å gå på videregående? Da kan du ha rett til bostipend fra lånekassen.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra