Hopp til hovedinnholdet

Har jeg lov å sitte i en bil alene uten førerkort for å høre på musikk?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Har jeg lov å sitte i en bil alene uten førerkort for å høre på musikk? Dette betyr at bare radioen er på og kanskje noen andre lys, men motoren starter ikke.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I utgangspunktet er det ikke straffbart å sitte i en bil å høre på musikk uten førerkort, men om du skulle bli kontrollert av en politipatrulje så vil nok mange mistenke deg for å ha kjørt, eller planlagt å kjøre bilen. 

I en slik situasjon må du påregne en del spørsmål om hva du gjør der, hva du skal, hvem som er eier av bilen, hvorfor du har nøklene til bilen og så videre. Det er også en stor sjanse for at andre blir involvert, som for eksempel dine foresatte eller bileier.

Det kan bli litt styr og det er kanskje best å finne seg en annen måte å spille musikken på. Eller i hvert fall sette seg i passasjersetet på bilen.

Vennlig hilsen forebyggende politi/Kripos i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Kjører bil uten å ha lappen

Trafikk i Oslo (foto: ung.no)

Vi skulle hjem fra fest, men han som eide bilen hadde drukket, og ingen av oss andre hadde lappen. Siden jeg har øvelseskjørt masse tok jeg på meg å kjøre ham og de andre hjem. Hva er straffen for å kjøre uten lappen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort